BLOG

Zomaar een appje

Er kwam een appje binnen op mijn telefoon. Ik kende de afzender; zij stond nog als contact in mijn telefoon omdat ik langere tijd geleden de uitvaart van haar moeder had verzorgd.
En nu dit appje; ze wilde me laten weten dat het niet goed ging met haar vader en dat hij naar verwachting binnen enige tijd zou overlijden.

Het bericht ontroerde me en we hadden contact met elkaar.
Bijzonder dat ik vanaf dat moment alweer een beetje “deel uitmaak” van de familie, in deze dagen van naderend afscheid.
Om mijn werkwijze te typeren gebruik ik de woorden “Persoonlijke, betrokken en zorgzame begeleiding”.  Op momenten als deze merk ik van hoeveel waarde dat is voor een familie. Eigenlijk houd je ook altijd een band met elkaar als je elkaar later weer eens tegenkomt. En blijkbaar is de band zó goed dat men zich vrij genoeg voelt om al contact te zoeken vóórdat een geliefd familielid is overleden. Gewoon, om mij alvast op de hoogte te stellen dat ze me binnenkort nodig hebben. Ik vind dat mooi en zéker niet vanzelfsprekend.

We hadden nog enkele keren contact totdat vader overleden was.
Wat voelde het vertrouwd en goed toen we elkaar weer ontmoetten ! “Wat fijn om jou weer te zien” zeiden de zoons tegen me. Dat was overigens geheel wederzijds.
Dát is nu precies wat ik wil bereiken in mijn werk; dat ik midden in het verdriet dat er is, ook een stukje zorgzaamheid en houvast kan bieden.

Met een kop thee erbij spraken we over de periode tussen het overlijden van moeder en het overlijden van vader.  “We willen graag nu alles weer hetzelfde als toen Corine”, vertelde de familie me. “Dat was zo goed, daar hoeven we niets aan te veranderen”. We spraken nog wat dingen door en stelden de rouwkaart op.

Toen ik wegging die middag, besefte ik me opnieuw wat voor geweldig werk ik mag doen.

Meer weten?

Ontwikkeld en ontworpen door Pro Sign Services