BLOG

Vragen naar de kosten ?

De afgelopen week merkte ik weer dat mensen uitvaartverzorging snel verbinden met het onderwerp geld.

Regelmatig maken mensen een opmerking dat ik als uitvaartverzorger wel heel veel geld zal verdienen.
Of zeggen mensen dat een uitvaart een kapitaal kost.
Terwijl áls er een uitvaart moet worden geregeld, familieleden bijna niet naar de prijs van allerlei dingen vragen.

Ik sprak hier onlangs met enkele mensen over.

 

De één vertelde over de regeling van de uitvaart van vader. Door de uitvaartverzorger werd niet gesproken over wat e.e.a. zou kosten, maar toen er door de familie werd gevraagd naar de prijs van een kist maakte deze er direct een grapje over. De familie had uiteindelijk  geen idee wat de uitvaart zou gaan kosten en vroeg er ook niet naar.
Of een ander, die mij vertelde dat de uitvaartverzorger allerlei dingen
voorstelde om te doen, zonder daarbij te vermelden hoeveel dat zou kosten. De familie was achteraf onaangenaam verrast toen de rekening kwam.
Ik blijf me verbazen over dit soort verhalen. Het is mijn taak om een familie al tijdens de bespreking van de uitvaart te vertellen over de kosten zodat ze zelf daarin goede keuzes kunnen maken.
En omdat ik niet met provisies werk en ook geen eigen locaties of auto’s bezit, heb ik er geen belang bij mensen extra diensten af te laten nemen. De uitvaart wordt helemaal door mij verzorgd voor een vastgesteld tarief; hierin zitten mijn uren verwerkt die ik besteed aan een complete uitvaart. Net zoals een schilder een uurtarief heeft, heb ik dat ook. Daar is niets geks of geheimzinnigs aan.
Tijdens de bespreking help ik de familie om de kosten zoveel mogelijk te beperken en hen daarover te adviseren.
Een dag na het overlijden kan ik de familie een complete kostenbegroting aanbieden en kunnen mensen ook nog op hun keuzes terugkomen als ze dat willen.
Soms bespreken mensen met mij vooraf hun uitvaart en laten ze mij  een kostenbegroting laten opmaken. Dat vind ik heel verstandig; dat doen we toch met alle andere dingen in ons leven ook? Je oriënteert je in verschillende zaken en maakt dan een weloverwogen keuze. Waarom doen we dat dan niet bij een uitvaart?
Daar maken sommige uitvaartondernemers misbruik van, maar ik wil graag laten zien dat het ook anders kan. Neem gerust contact met me op voor een vrijblijvend gesprek en een kostenbegroting. Hieraan zijn dus géén kosten verbonden !

Meer weten?

Ontwikkeld en ontworpen door Pro Sign Services