UITVAART VOORBEREIDEN

Voorbereiding


Het voorbereiden van een uitvaart kan veel rust geven, voor uzelf maar zeker ook voor uw naasten. De dagen tussen overlijden en de uitvaart verlopen dan naar uw wensen. Ook hoeven uw naasten na het overlijden niet meer zoveel beslissingen te nemen.

Misschien wilt u zelf uw uitvaart voorbereiden, of samen met een familielid.
Of wilt u weten wat er voor keuzemogelijkheden er zijn rondom een overlijden en afscheid. Al deze zaken kunt u vrijblijvend met mij bespreken, u kunt hiervoor met mij een afspraak maken.
Hieraan zijn geen kosten verbonden en bent u altijd nog vrij in de keuze voor een uitvaartverzorger.

s
Wilsbeschikking


Ook kunt u bij via het contactformulier gratis het boekje “Mijn wensen” aanvragen. Hierin staan alle mogelijke keuzes rondom een uitvaart vermeld en kunt u zelf alvast nadenken en keuzes maken.

Mocht u naar aanleiding hiervan nog een vrijblijvend gesprek met mij willen hebben, dan is dit altijd mogelijk. Als u dat wenst, kan ik al uw keuzes uitwerken in een wilsbeschikking zodat u alvast op papier heeft staan op welke manier u het afscheid vorm wilt geven. Ook maak ik dan een kostenbegroting voor u.
Het is goed om uw wensen voor uw uitvaart, samen met een adressenlijst en eventuele verzekeringspolissen op één plaats te bewaren en dit bij uw naasten bekend te maken.

s
Uitvaartverzekering


Ook als u een uitvaartverzekering heeft, is het meestal mogelijk om het bedrag in geld uit te laten keren. Op deze manier bent u altijd vrij in de keuze van een uitvaartondernemer. Ik adviseer u om u daarover goed te laten informeren door uw verzekeraar. Op uw verzoek kan ik ook samen met u naar uw polis kijken zodat u weet wat de mogelijkheden en consequenties zijn.

Meer weten?

Ontwikkeld en ontworpen door Pro Sign Services