BLOG

Teamwork

Bij alle uitvaarten die ik mag verzorgen, ben ik blij met alle mensen om mij heen die sámen met mij zorgen voor een liefdevolle en persoonlijke uitvaart.
Denk dan aan het zorgteam voor de laatste verzorging en opbaring, de chauffeur van de rouwauto, dragers van het dragersgilde, kosters/beheerder van de locatie waar we te gast zijn.
Maar op sommige momenten ben ik éxtra blij met dit “teamwork”.
Afgelopen week was dit het geval.
Totaal onverwacht overleed de man van mijn lieve vriendin.
Verbijsterd en intens verdrietig zaten wij bij elkaar.
Het was een voorrecht om haar en haar kinderen in deze dagen bij te staan, als vriendin maar ook als uitvaartverzorger.
Maar wat een moeilijke combinatie is dat ! Verdrietig om het grote leed dat er zómaar is, maar ook als professional kunnen werken.
En wat is het bijzonder en fijn als je dan mensen om je heen hebt die ook oog hebben voor mijn verdriet en de taak die ik heb.
De lieve mensen van het zorgteam; met elkaar zorgden we voor het opbaren en het in de kist leggen van de man van mijn vriendin. Zomaar even een omhelzing, woorden van troost als ze zagen dat ik het moeilijk had.
De chauffeur van de rouwauto; die begreep dat het veel tegelijk was voor mij. Die meedacht in hoe we het beste e.e.a. konden uitvoeren zodat alles stijlvol zou verlopen. Die rustig en begrijpend met me sprak in de rouwauto terwijl wij naar de kerk reden.
De dragers; die wisten dat ik wilde dat álles perfect en mooi zou verlopen. Die mee dachten en prachtig vorm gaven aan dit afscheid.
De koster van de kerk waar we te gast waren; die mij met raad en daad terzijde stond en waar ik altijd terecht kon voor overleg. Die me voorzag van alles wat ik nodig had tijdens de condoleance avond en bij de afscheidsdienst.
En niet te vergeten mijn lieve collega Mirjam, die iedere dag even informeerde hoe het ging met mij en de hele week voor mij een steunpilaar was ! En die taken van mij kon overnemen mocht dat nodig zijn. Alleen die wetenschap gaf mij al rust en vertrouwen.
Wat een zegen om zo’n geweldig team om mij heen te hebben. Alleen samen met hen kan ik vorm geven aan een uitvaart die helemaal past bij de overledene en bij de familie.
Een team dat daar ook sámen met mij voor wil zorgen en daarom óók zorgt voor mij als het nodig is.
Ik hoop nog lang met hen samen te werken, want uitvaartzorg is teamwork !

Meer weten?

Ontwikkeld en ontworpen door Pro Sign Services