NAZORG

Nazorggesprek

Een paar weken na de uitvaart maken wij een afspraak voor een nazorggesprek. We spreken dan met elkaar over de dagen tussen overlijden en de uitvaart en hoe u dat heeft ervaren. Mijn ervaring is dat het fijn is elkaar weer te zien en met elkaar te praten over de tijd die achter u ligt.

Ook bespreken wij enkele zaken zoals het versturen van dankbetuigingen en het plaatsen van een advertentie. Verder ontvangt u informatie over het uitzoeken van een grafmonument. Daarbij werken wij niet op basis van  provisie, maar wordt de eventuele afgesproken korting niet aan Corine de Jong uitvaartverzorging uitgekeerd maar direct aan u doorberekend.

Na een overlijden komt er heel veel op u af. Naast het verdriet en gemis krijgt u ook te maken met allerlei zaken die geregeld moeten worden. Misschien heeft u weinig ervaring met dit soort zaken. En ook door alle emoties zal het niet eenvoudig zijn dit allemaal te regelen. U ontvangt altijd een boekje waarin allerlei zakelijke onderwerpen aan de orde komen waaraan u na een overlijden van moet denken. Als u dat wilt kan ik u in contact brengen van nabestaandenbegeleiding. Zij kunnen u helpen bij allerlei praktische en administratieve zaken die moeten worden geregeld.

 

Rouwbegeleiding

Misschien heeft u behoefte aan wat extra steun en een luisterend oor in de tijd die aanbreekt na het overlijden.
Terwijl het sterven voor de mensen om u heen weer een poosje geleden is, valt het u juist op hoe groot de leegte is en hoe stil het is geworden.
In dat geval kan ik u een bepaalde periode rouwbegeleiding bieden.
Met alle liefde loop ik een stukje met u op, op de voor u onbekende weg in het landschap van rouw.
Graag informeer ik u over de mogelijkheden en de kosten daarvan.

Verder wil ik u wijzen op individuele zorg van rouw- en verliesbegeleider Rijma de Ruiter (www.verliesenherstel.nl), ook daarover kan ik u meer informatie geven.

 

Deeltijd-inloopavonden

Terwijl de wereld om je heen weer doordraait, heb jij misschien behoefte aan tijd en aandacht voor jouw verlies. Of zou je het fijn vinden om eens een kop koffie of thee te drinken met mensen die aanvoelen wat je doormaakt, omdat zij zélf ook een verlies hebben geleden.
Met de Deeltijd-inloopavonden willen wij in een ongedwongen sfeer een plaats bieden om te delen en op adem te komen. Deel wat je wilt of luister gewoon naar wat de ander te vertellen heeft. Vindt herkenning én erkenning.
De inloopavonden zijn voor iedereen toegankelijk en aanmelden is niet nodig,.
Waar: Koffiehuis De Buurvrouw, De Galerij 8a in Wijk en Aalburg.
Door de huidige corona maatregelen is het helaas niet mogelijk de inloopavonden te organiseren. Op deze pagina en op de FB pagina Deeltijd-inloopavonden houden wij u op de hoogte wanneer de avonden weer starten.
Tijd: tussen 9.30 – 21.00 uur.

Er zijn geen kosten aan deze inloopavonden verbonden, wel vragen we je om alleen je eigen koffie of thee te betalen. De opbrengst van de koffie wordt door het Koffiekhuis geschonken aan een goed doel.

Deeltijd is een initiatief van Corine de Jong uitvaartverzorging, maar íedereen is van harte welkom.

 

Speksteenworkshop en andere activiteiten

Ik  organiseer samen met Nini Hakkers van praktijk Vedere (www.vedere.nl) workshops herinneringssteen maken van speksteen. Hier vindt u meer informatie over de workshops in 2021.

Voor meer informatie over nazorg-activiteiten kunt u ook altijd even contact met mij opnemen.
Wilt u steeds op de hoogte blijven van nazorg-activiteiten ?
Volg dan mijn Facebook pagina Corine de Jong uitvaartverzorging. Daar worden alle activiteiten gedeeld.

Meer weten?

Ontwikkeld en ontworpen door Pro Sign Services