KOSTEN

Kosten

Het is moeilijk vooraf exact te zeggen hoeveel de uitvaart zal kosten.

Dit is afhankelijk van een aantal zaken zoals het opbaren, de kist, het drukwerk, de locatie van de uitvaart, het vervoer, de bloemen en de condoleance. Als wij hierover de eerste afpraken hebben gemaakt, ontvangt u van mij de dag na het overlijden een kostenbegroting. Zo weet u waar u aan toe bent en kunt u hierna zonodig uw keuzes nog bijstellen.De kosten van een uitvaart kunnen globaal variëren tussen de € 4.000,00 en € 8.000,00, afhankelijk van de situatie en uw wensen. De kosten van een begrafenis zijn per burgelijke gemeente verschillend, ik kan u hierover informeren. Deze kosten worden niet via de uitvaartverzorger in rekening gebracht maar rechtstreeks door de gemeente aan de nabestaande(n).

Verder zijn er vaak kosten die pas op het moment van overlijden aan de orde komen, zoals bijvoorbeeld mortuariumkosten als men in een ziekenhuis overlijdt. Ik breng voor de hele uitvaartverzorging  een vastgesteld basistarief in rekening, ongeacht mijn dienstverlening overdag of 's nachts is. Ook zijn in het basistarief een aantal zaken opgenomen; hierover kan ik u informeren. De overige diensten die moeten worden ingehuurd bereken ik zonder provisie aan u door. Zo blijft het voor u transparant en weet u dat ik er geen belang bij heb u bepaalde diensten of producten aan te praten.

Steeds meer mensen willen zich vooraf laten informeren over de kosten van een uitvaart. Om een gerichte kostenbegroting te maken wil ik graag in een persoonlijk gesprek inventariseren wat precies uw wensen zijn. Hierna kan ik vrijblijvend een kostenbegroting voor u maken. Belt of mailt u mij daarover gerust.

Verzekering

Ook als u een uitvaartverzekering heeft bent u meestal vrij in uw keuze van uitvaartverzorger. U kiest dan zelf welke uitvaartverzorger u inschakelt. Ook als u verzekerd bent bij een andere maatschappij kunnen wij voor u de uitvaart regelen. Dat geldt ook voor een natura uitvaartverzekering; u kunt de inlegpremie uitgekeerd krijgen en zelf een uitvaartverzorger kiezen. Informeer bij uw verzekeraar hoeveel u uitgekeerd krijgt. Natuurlijk is het ook mogelijk dat ik samen met u de situatie bekijk aan de hand van uw polis(sen).

 

 

Meer weten?

Ontwikkeld en ontworpen door Pro Sign Services