BLOG

Kennismaken met de uitvaartverzorger…

De afgelopen tijd ben ik regelmatig benaderd door mensen die met mij – als uitvaartverzorger – wilden kennismaken. Kennismaken met je uitvaartverzorger, dat klinkt misschien gek.
Maar ik vind dat helemaal niet gek !
De situaties waarvoor ik werd gebeld waren heel verschillend. De ene keer door iemand die wist dat zij binnenkort zou komen te overlijden. Zij wilde graag kennismaken en dingen rondom haar uitvaart met mij bespreken zodat haar dochter minder werd belast. Ook wilde zij weten of er een “klik” zou zijn, zodat het straks ook goed zou zijn voor haar dochter. Aan haar ziekenhuisbed maakten we kennis en spraken we veel dingen door.

Een andere keer werd ik benaderd door iemand die vroeg of ik te zijner tijd ook een afscheidsdienst wilde leiden. Haar man was ernstig ziek. Een persoonlijk gesprek vooraf is dan heel waardevol ! Fijn dat iemand dan al vooraf contact met mij zoekt.

Ook als het sterven niet op korte termijn te verwachten valt, kan het fijn zijn kennis te maken en de dingen rondom overlijden en de uitvaart met elkaar te bespreken. Ook dat gebeurde een aantal keren.

Ik merkte steeds dat het deze mensen een gevoel van rust gaf, nadat wij hadden kennis gemaakt.
Ook als er dingen waren doorgesproken gaf dat rust en konden mensen zich daarna richten op andere dingen die zo belangrijk zijn in de laatste levensfase.

Zo’n kennismaking is wat mij betreft altijd vrijblijvend en kosteloos. Zo kan men een uitvaartverzorger kiezen die bij hem of haar past, dat is zó belangrijk !

 

Meer weten?

Ontwikkeld en ontworpen door Pro Sign Services